Acudo esta mañá
a Expourense ao acto inaugural da 17 edición do salón gastronómico Xantar, que
foi presidido por Alberto Núñez Feijóo e outras autoridades como o alcalde de
Ourense, Jesús Vázquez, o presidente da
Deputación Provincial de Ourense, o
delegado de Goberno, Santiago Villanueva; a directora de Turismo de Galicia,
Nava Castro, o presidente do Parlamento Galego, Miguel Santalices, Sergio
Perea, e o director de Turismo do Estado de Morelos (México)
O citado Estado representa a México como país convidado en Xantar
2016 e participará en todas as actividades do salón, cunha ampla delegación de
empresarios da hostalería e a gastronomía.
Na súa intervención Núñez Feijóo, avanzou a presentación neste mes de febreiro do Smart Camiño, unha iniciativa integrada no Smart Turismo e encamiñada a dotar a ruta xacobea coas novas tecnoloxías.
E avogou por
seguir apostando pola calidade e a diversificación para consolidar a marca Galicia
como destino único e chegar aos 5 millóns de visitantes este ano.
Así mesmo,
referiuse á gastronomía como un dos elos da cadea que permite que Galicia sexa
un destino turístico en voga que se afianza ano a ano, como avalan as cifras
acadadas no 2015.
Sobre este aspecto, o titular do Goberno galego afirmou que o pasado ano
se superou por primeira vez –nun ano non santo- a barreira dos catro millóns de
visitantes -4,5 millóns de viaxeiros-; “cun 12% máis de visitantes que no
período anterior”.
Logo de precisar que os niveis de ocupación do sector hoteleiro en
Galicia melloran tamén en relación ao pasado ano en preto de tres puntos
porcentuais, Feijóo salientou que a Comunidade galega superou o millón de
turistas estranxeiros -1,2 millóns-, preto dun 20% máis que no ano anterior; e,
no tocante ao turismo nacional acadou os 3,3 millóns de viaxeiros e algo máis
de 3,9 millóns de pernoitas.
“Fixemos unha aposta decidida pola calidade e a diversificación e somos a primeira comunidade autónoma con establecementos Q –en hoteis e restaurantes- e
a primeira comunidade autónoma en bandeiras azuis”, precisou.
Así mesmo, Feijóo concluíu a súa intervención afirmando que escaparates
como Xantar contribúen tamén á promoción da marca Galicia e poñen de manifesto
o gran momento que vive a gastronomía galega, como tamén o testemuñan as trece
estrelas Michelin que distinguen trece establecementos da nosa Comunidade ou os
37 soles Repsol que acumulan 25 restaurantes galegos.
O presidente da Xunta destacou tamén a cociña de autor, que ten oco nos
máis de 66 establecementos de restauración que, situados ao longo do noso
territorio, teñen acreditado a súa excelencia culinaria, contando co selo Q de
calidade que así o certifica; e as máis de 300 festas gastronómicas, das cales
cinco contan coa distinción de festa de interese nacional.
Recibirá resposta